Waarom doe ik dit werk?

Waarom Rosalie van der Bok dit werk doet

Waarom ben je bewegingsagoog? Waarom ben je personal trainer? Waarom doe je dit werk? Dit zijn een aantal vragen die ik vaak krijg als ik vertel wat ik doe. In deze blog vertel ik waarom ik dit werk doe en wat mijn persoonlijke drijfveer is geweest.

In het eerste leerjaar van mijn opleiding tot bewegingsagoog liep ik een zenuwbeschadiging in mijn onderrug op door een val in een ‘turnbak’. Volgens de arts heb ik een engeltje op mijn schouder gehad dat ik niet in een rolstoel terecht ben gekomen door die val en nog behandeld kon worden.

Na een aantal zenuwbehandelingen ging het gelukkig steeds beter en mocht ik bij de fysiotherapeut beginnen met trainen. Na jarenlang fanatiek en op hoog niveau te hebben gesport, viel het behoorlijk tegen dat bewegen niet meer vanzelfsprekend was voor mijn lichaam en ik bepaalde bewegingen niet meer of niet goed kon maken.

Door veel trainen met aanpassingen (en soms met veel frustratie) luisteren naar mijn lichaam (niet mijn sterkste punt) ben ik er weer goed bovenop gekomen en kan ik nu vrijwel pijnloos sporten en bewegen.

Tijdens het hele hersteltraject ging mijn opleiding gewoon door en begon ik steeds meer in te zien dat er voor iedereen (en dus ook voor mezelf) een mogelijkheid is om te bewegen, maar dat het soms wat aanpassingen vergt om mee te kunnen doen.
Echter door aanpassingen te doen waar nodig, zag ik dat de mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om te bewegen juist (weer) plezier kregen in bewegen en het zelfvertrouwen groeide.

Sindsdien vind ik het heerlijk om sport- en beweegactiviteiten aan te bieden voor mensen met een beperking of chronische aandoening, omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn het is om (weer) te kunnen bewegen.
Iedereen heeft recht op bewegen, ook deze doelgroepen. Als ik ze dan tijdens mijn lessen zie genieten met een lach op het gezicht weet ik weer heel goed waarom ik dit werk doe: het vergroten/onderhouden van hun eigen mogelijkheden met een glimlach en meer zelfvertrouwen tot gevolg!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest