Sport als doel of sport als middel?

Individuele sportbegeleiding op goeree overflakkee

Het meisje dat in de gymles in de klas weg kruipt, omdat ze zo onzeker is bloeit tijdens een les van Grenzeloos Bewegen helemaal op. Een paar kleine complimentjes en de mogelijkheid tot succes beleven, maakt dat ze steeds meer uit haar schulp kruipt en met een glimlach op haar gezicht mee doet. Yes, vandaag is het in ieder geval gelukt! Ze heeft wat meer zelfvertrouwen gekregen! Jeetje, wat kan sport toch goed als middel worden gebruikt om kids meer zelfvertrouwen te geven.

Leuk, maar wat houdt dat nou in? Dat sport als middel gebruiken?

Wanneer je sport als doel hebt, gaat het om presteren. Je traint voor een wedstrijd en die wedstrijd wil je winnen! De sport zelf is voor jou het doel op zich.

Sport als middel wordt echter gebruikt om andere doelen te bereiken. Dat kunnen verschillende doelen zijn, waaronder meer zelfvertrouwen krijgen, kinderen kunnen vriendjes en vriendinnetjes maken, (re)integreren binnen de maatschappij, werken aan je gezondheid etc.

Grenzeloos Bewegen gebruikt sport dus als middel. Onzekere kids krijgen de kans om aan hun zelfvertrouwen en weerbaarheid te werken. Ze mogen 100% zichzelf zijn en krijgen de kans om succeservaringen op te doen doormiddel van sport- en beweegactiviteiten. Hier en daar een aanmoediging of complimentje tussendoor en de kids bloeien op, krijgen meer zelfvertrouwen en maken zelfs steeds makkelijker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes!

En als de kids dan uiteindelijk ook nog met een grote glimlach tijdens de lessen rondlopen, besef ik me weer wat sport als middel voor mooie invloed kan hebben op (kwetsbare) kinderen en dat ik ontzettend mooi werk heb!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest