Mijn persoonlijke drijfveer

Kids bootcamp

Afgelopen week was ik thuis in het zonnetje een nieuw spel aan het uitzetten en toen realiseerde ik me dat ik het ontzettend mis om de bootcamptrainingen en individuele sportmomenten te geven in deze rare tijd van de Corona-pandemie. En waarom ik dat zo mis, ga ik je in deze blog vertellen!

De reden dat ik Grenzeloos Bewegen destijds ben begonnen, is om kinderen met en zonder beperking meer zelfvertrouwen op te laten doen en een gezonde leefstijl aan te laten nemen, zodat ze als een gezonde, zelfverzekerde jongere/volwassene op kunnen groeien. 

De maatschappij is namelijk behoorlijk hard, waardoor het voor een kind fijn is als hij of zij zelfverzekerd en sterk in de schoenen staat.

Door sport en spel te gebruiken ontstaan namelijk de mooiste momenten, doordat bewegen zorgt voor ongedwongen sfeer en iedereen even zichzelf mag zijn. Althans, dat is wat ik met Grenzeloos Bewegen na streef. 

Sport en bewegen heeft er tijdens de kids bootcamptrainingen en individuele sportmomenten voor gezorgd dat er ontzettend mooie en leuke momenten ontstonden, waaronder:

  • Een verlegen/onzeker meisje dat de eerste bootcamptraining weinig tot niets durfde te zeggen en bijna in de jas van haar moeder wegkroop, maar uiteindelijk met een glimlach mee deed en naar huis ging en ik zelfs aan het einde een high-five van haar kreeg!
  • De topper met syndroom van Down die ik om de week individueel mag begeleiden wilde trampoline springen, maar ze waren allemaal bezet. Keurig wachtte hij tot hij aan de beurt was. Een ander kindje gaf keurig haar beurt op en zo wisselden ze elkaar af, totdat het meisje samen met deze topper wilde springen. Samen hebben ze de grootste lol gehad en ik hoefde er alleen maar bij te zitten en te genieten van de twee kids. Na afloop kwam hij met een grote glimlach en trotse houding naar me toe, want hij had maar wel mooi met een ander kindje gespeeld!

Zo heb ik natuurlijk nog veel meer voorbeelden, maar dan wordt deze blog echt te lang. Moraal van het verhaal: sport en spel zorgt voor ongedwongen momenten van verbinding, een glimlach en zelfvertrouwen, zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Die glimlach, dat stukje zelfvertrouwen en natuurlijk het plezier wat de kids hebben, is waar ik het voor doe! Zo kunnen ze groeien en bloeien tot een gezonde en zelfverzekerde jongere/volwassene!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest