Opeens een uitbarsting

Blog opeens een uitbarsting over boze kinderen

Opeens een uitbarsting, dat is wat er soms gebeurt tijdens de bootcamptrainingen. Een les loopt super, de kids zijn lekker bezig met de opdrachten of oefeningen. Hier en daar hoor je wel eens een bemoeiende of onnodige opmerking: ‘Die doet het niet goed’, ‘maar zij kan helemaal niet hard rennen’ of ‘pff is hij de tikker, dan word ik vast geen één keer getikt’.  

Dit kan anderen natuurlijk enorm raken, maar vaak laten de kids het langs zich heen gaan en gaan ze gewoon door met waar ze mee bezig waren of roepen ze snel even wat terug ‘houd je mond’, of ‘bemoei je lekker met jezelf’.

Tuurlijk houdt dit de kinderen wel bezig, denk maar aan jezelf. Je onthoudt vaak alleen het negatieve, en alle gegeven complimentjes vergeet je. Omdat de meeste kinderen de negatieve opmerkingen vaak laten gaan en het aan ons als lesgevers overlaten, kroppen ze het ‘boze gevoel’ wel op.

Vaak zien we dan later in de les opeens een uitbarsting. Er zijn te veel prikkels gekomen en ze zijn er deze keer echt klaar mee. Dan gaan ze er meestal op in en ontstaat er een discussie, die als je niet oplet, kan uitlopen tot een ruzie met soms slaan en schoppen.

Ik als lesgever zie vaak pas aan het einde van de les alle redenen tot uitbarsting. Rosalie heeft hier goed inzicht in en kan een uitbarsting al snel zien aankomen, dit kan deze ruzies voorkomen.

Als stagiair kan ik nog veel leren over hoe ik een plotselinge uitbarsting door opgekropte gevoelens kan voorkomen. De tip die ik van Rosalie hierbij heb gekregen is dat ik wat vaker negatief gedrag mag corrigeren en bepaalde dingen niet te snel mag laten gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest