DE glimlach

De glimlach van een kind bij het ervaren van zelfvertrouwen

Tijdens de kids bootcamptrainingen en de individuele sportbegeleidingsmomenten zie ik kids vaak lachen. Als er iets grappigs gebeurt, komt er een glimlach op het gezicht. Als ze een complimentje krijgen, krijgen ze een glimlach op hun gezicht. Als er een leuk gesprek tussen de kids en de juf plaats vindt, komt er een glimlach op het gezicht en ga zo maar door.

Het is natuurlijk altijd superfijn om te zien dat de kids er plezier in hebben en daardoor een glimlach op het gezicht komt, maar er is een verschil tussen een glimlach en DE Glimlach.

En met DE Glimlach bedoel ik de glimlach die ik zie bij een kind als hij/zij iets doet wat bijvoorbeeld eerst niet lukte en we weken voor hebben geoefend. De trots straalt er door DE Glimlach vanaf. De ogen gaan twinkelen, de glimlach is letterlijk van oor tot oor en het kind springt (soms letterlijk) een gat in de lucht, soms aangevuld met een harde vreugdekreet.

Yes, het zelfvertrouwen is toch weer een stukje gegroeid!

Een glimlach is waar ik de bootcamptrainingen en de individuele sportbegeleidingsmomenten voor doe, maar DE Glimlach… Dat is waar ook ik als juf nog gelukkiger van wordt en weet waarom en waarvoor ik dit werk doe, namelijk DE Glimlach die trots en zelfvertrouwen uitstraalt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest